پنجشنبه ۲۹ شهریور۱۴۰۳

مأخذ محاسبه فوق‌العاده نوبت کاری، «مزد» یا «حقوق» کارگر خواهد بود + تصویر اصل سند خبر

تاریخ خبر : ۱۴۰۲/۱۱/۱۰

مأخذ محاسبه فوق‌العاده نوبت کاری کارگران

براساس نامه شماره ۲۳۷۸۵۳ مورخ ۱۰/۱۱/۱۴۰۲ معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اصلاحیه بند (۹) دستوالعمل شماره ۲۲ روابط کار به شماره ۱۲۸۷۷۶ مورخ ۱۹/۱۱/۱۳۹۰ ابلاغ شد. طبق این نامه، از آنجاییکه با توجه به آرای دیوان عدالت اداری، مبنای محاسبه «حق سنوات» و «فوق‌العاده‌های قانونی» منحصراً «مزد» یا «حقوق» می‌باشد. بنابراین در بند (۹) دستورالعمل شماره ۲۲ روابط کار مورخ ۱۹/۱۱/۱۳۹۰، عبارات «مزد ثابت و مزد مبنا» حذف و مأخذ محاسبه فوق‌العاده نوبت کاری «مزد» یا «حقوق» کارگر خواهد بود. لازم به توضیح است که براساس ماده (۳۵) قانون کار، مزد عبارت است از وجوه نقدی یا غیرنقدی و یا مجموع آن‌ها که در مقابل انجام کار به کارگر پرداخت می‌شود. این در حالیست که براساس ماده (۳۶) قانون کار، مزد ثابت، عبارست است از مجموع مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل. بنابراین «مزد» مفهومی فراتر از مزد ثابت یا مبنا است و در واقع، مزد کارگر عبارت است از مزد مبنا به اضافه‌ی تمام پرداختی‌هایی که در قبال انجام کار در ساعات عادی کار پرداخت می‌شود.

لازم به توضیح است که اصلاحیه‌ی فوق، ارتباطی به مزایای قانونی به تبع شاغل یعنی حق عائله‌مندی، حق مسکن و بن خواربار ندارد، چراکه این مزایا جزو مزد یا حقوق یا مزد ثابت و مبنا نیستند و به‌عنوان مأخذ محاسبه‌ی «حق سنوات» و «فوق‌العاده‌های قانونی» نظیر نوبت‌کاری نخواهند بود.

بند (۹) دستورالعمل شماره (۲۲) روابط کار مورخ ۱۳۹۰/۱۱/۱۹ پیش از اصلاحیه‌ی فوق: مأخذ محاسبه فوق‌العاده نوبتکاری همانند سایر فوق‌العاده‌های موضوع قانون کار در کارگاه‌های دارای طرح طبقه‌بندی مشاغل مزد مبنا و در کارگاه های فاقد طبقه بندی مشاغل مزد ثابت موضوع تبصره‌های (۱) و (۲) ماده (۳۶) آن قانون می‌باشد. لازم به ذکر است حکم مذکور در حد الزام قانونی است و چنان‌چه تعهدات ناشی از عرف نحوه محاسبه دیگری را که متضمن مزایای بیشتری برای کارگران باشد ایجاب نماید همان تعهدات ملاک محاسبه می‌باشد.

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها