براساس قانون تجارت چند نوع شرکت وجود دارد؟

ماده 20 قانون تجارت ایران

طبق قانون، هفت نوع شرکت در ایران قابل ثبته.
اولی، شرکت های سهامی هستن که سرمایه این شرکتا به سهام تقسیم میشه و مسئولیت هر یک از صاحبان سهام، صرفاً به اندازه مبلغ اسمی سهامشونه. یادتون نره که شرکت های سهامی، خودشون به دو دسته عام و خاص تقسیم میشن.
دومی، شرکت های با مسئولیت محدودن که توسط دو یا چند نفر شریک تشکیل میشن و بدون اینکه سرمایشون به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشه، فقط تا میزان سرمایه خودشون، مسئول قروض و تعهدات شرکتن.
سومی، شرکت های تضامنی هستن که توسط دو یا چند نفر شریک با مسئولیت تضامنی تشکیل میشن، یعنی اگه دارایی‌های شرکت، برای تسویه تمام قرض‌ها کافی نباشه، هر یک از شرکاء، شخصاً مسئول پرداخت تمام قروض شرکت خواهد بود.
چهارمی، شرکت های مختلط غیرسهامی هستن که توسط یک یا چند نفر شریک با مسئولیت تضامنی (که اصطلاحاً بهشون ضامن میگن) و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود، بدون انتشار سهام، تشکیل میشن.
پنجمی، شرکت های مختلط سهامی هستن که بین یک یا چند نفر شریک با مسئولیت تضامنی و یک عده شریک سهامی شروع به فعالیت می‌کنن.
ششمی، شرکت های نِسبی هستن که توسط دو یا چند نفر شریک تشکیل میشن و مسئولیت هر یک از شرکا، به نسبت سرمایه‌ایه که در شرکت اورده.
و نهایتاً هفتمی، شرکت های تعاونی تولید و مصرف هستن، که توسط یک عده از دست اندرکاران حرفه‌های مختلف یا اصطلاحاً ارباب حِرَف تشکیل میشن و شرکای این شرکت ها، از مشاغل خودشون برای تولید یا فروش اشیا و اجناس استفاده می‌کنن.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها