نرخ مالیات عملکرد سال اشخاص حقوقی(شرکتها)
- سرپرست تولید محتوا: علی طالب زاده
- بدون نظر
نرخ مالیات عملکرد اشخاص حقوقی (شرکتها)
این مطالب نیز شاید برای شما جالب باشد:
براساس ماده ۱۰۵ قانون مالیاتهای مستقیم ایران، مجموع درآمدهای شرکتها (اشخاص حقوقی) و درآمد ناشی از فعالیتهای انتفاعی سایر شخصیتهای حقوقی که از منابع مختلف کشور ایران یا خارج از ایران تحصیل میشود، پس از وضع زیانهای ناشی از منابع غیرمعاف و کسر معافیتهای مقرر، به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون، از نرخ جداگانهای برخوردار میباشند، مشمول مالیات به نرخ ۲۵ (بیست و پنج) درصد خواهند بود.
لازم به توضیح است که اشخاص حقوقی ایرانی غیرتجاری که بهمنظور تقسیم سود تقسیم نشدهاند، اگر دارای فعالیت انتفاعی باشند، جمع درآمد مشمول مالیات فعالیت انتفاعی آنها، به نرخ ۲۵ درصد، مشمول مالیات عملکرد خواهد بود.
البته شایان ذکر است که درآمد مشمول مالیاتی که شرکتها و اتحادیههای تعاونی متعارف و شرکتهای تعاونی سهامی عام ابراز میکنند، مشمول ۲۵ درصد تخفیف نرخ مالیاتی عملکرد خواهد بود، لذا نرخ مالیات عملکرد این نوع شرکتها، معادل ۱۸/۷۵ درصد خواهد بود.
بر طبق ماده ۱۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم نیز، معادل ۱۰ درصد از مالیات عملکرد شرکتهایی که سهام آنها برای معامله در بورسهای داخلی یا خارجی پذیرفته میگردد، مورد بخشودگی واقع میشود. پس نرخ مالیات عملکرد شرکتهای بورسی (سهامی عام) معادل ۲۲/۵ درصد میباشد. علاوه بر این، به ازای هر ۱۰ درصد افزایش درآمد مشمول مالیاتی که اشخاص حقوقی نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته خود، ابراز میکنند، یک واحد درصد و تا حداکثر ۵ واحد درصد از نرخ مالیات عملکرد آنها کاسته میشود. البته شرط برخورداری از این تخفیف، تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است.
فراموش نکنید که درآمد مشمول مالیات عملکرد اشخاص حقوقی، براساس میزان سوددهی فعالیت آنها تعیین میشود. آگاهی از نرخ مالیات عملکرد اشخاص حقوقی، تخفیفات و ملاحظات مرتبط با آن، از اهمیت زیادی، به ویژه برای کارآفرینان و مدیران شرکتها برخوردار است.
سوالات متداول
بخشودگی نرخ مالیات عملکرد شرکتهای بورسی چقدر است؟
معادل ۱۰ درصد از مالیات عملکرد شرکتهایی که سهام آنها برای معامله در بورسهای داخلی یا خارجی پذیرفته میگردد، مورد بخشودگی واقع میشود.
شرط برخورداری از تخفیف مالیاتی ناشی از افزایش درآمد مشمول مالیات سالانه چیست؟
شرط برخورداری از این تخفیف، تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است.